2013. február 28., csütörtök

Dühös fiúk (Angry Boys)

 Mai napon az HBO saját gyártású sorozatát szeretném bemutatni, a címe pedig nem más, mint a Dühös fúk.

Ez a sorozat tipikusan az, amit mindenkinek látnia kéne. Látni kell azt, hogy Ausztráliában milyen feltörekvő és mondhatom zseniális filmesek vannak. Chris Lilley munkássága kimagasló, hiszen ő a rendező, a színész, a forgatókönyvíró, a zeneszerző és még lehetne sorolni. Egyedülálló humora van, sokszor obszcén szavakat használnak a szereplők vagy éppen tájszólással szólalnak meg.Sajátos stílusa miatt sajnos kevesen rajonganak érte, emiatt is lehet talán, hogy Lilleynek még nem sikerült több évados sorozatot csinálnia. De ez senkinek ne vegye el a kedvét!



A történet az ausztráliai Duntban játszódik, ahol Chris Lilley szerepeiből (ugyanis 6 embert alakít) mindjárt találkozhatunk Nathannel és Daniellel, a két 17 éves ikerpárral, akik igazából a sorozat főszereplői.


  • A fiúk vágya, hogy egész életükben a farmon dolgozhassanak, ahol élnek, ugyanis az apjuk fiatalon meghalt, így rájuk hárult a nagy feladat! Természetesen nem maradhatnak el kettőjük közt az apróbb szívatások (Nathan a tetőről hugyozza le Danielt) sem. Daniel általában saját társaságával lóg, Nathant pedig mindig megpróbálják kiközösíteni. Azonban kiderül, hogy Nathan lassan elveszti a hallását, ami miatt hamarosan be kell adni a hallás károsultak intézetébe, Daniel pedig ki is találja, hogy a búcsú bulira kiket hívna meg.
Nagyival folytatnám,aki ifjúsági nevelőintézetbe dolgozik mint nevelő:)

  • Ő Nathan és Daniel nagyija...róla elég annyit tudni, hogy az intézetben tud nagyon kemény és máskor segítőkész nevelő lenni. Nagyon büszke arra, hogy ott dolgozhat, az intézetbe mindenki Nagyinak szólítja.

 Jen Okazaki


  • Jen egy igazi egoista ember, aki csak magával törődik, illetve egy rossz anya, mivel a saját fiát használja fel a sok-sok bevételre. Gyermeke, Tim Okazaki egy 15 éves profi gördeszkás srác. Anyja által saját céget alapítanak Melegmódi néven, hiszen fiára ráskatulyázza a meleg gördeszkást, mert ez sokkal több rajongót vonz. Természetesen Timnek semmi beleszólása sem lehet....

 Blake Oakfield

  • Blake profi szörfös, egykori világbajnok. Kivételesen sokat van a bandájával, a Mucca Mad Boysszal, emellett családapa is. Egy másik banda tagja súlyosan megsebesítette, pontosabban ellőtte a heréjét, így kénytelen felhagyni a profi szörfözéssel és gyerekekkel kezd el foglalkozni.

A végére hagytam a kedvenc karakteremet S.Mouse-t


  • Amerikai rapper, olyan dalokkal lett a csúcsok csúcsán, mint az Üsd a könyököd úgy mint én, ám karrierje kettétörni látszik, mikor is a Szarok rátok című száma videoklipjében egy rendőrautóra szarik. Pöszesége végig hangsúlyos a sorozatba, ami sokat dob a karakterén, talán ezért is lett a kedvencem:)

Végül muszáj megemlítenem a szinkron zsenialitását és azt az embert, akinek köszönhetjük ezt a rendkívülien jó élményt. Ő Fekete Zoltán. Hangját az egész ország ismeri -aki nem, annak elég, ha annyit mondok: Butters a South Parkból, Bozont a Scooby Dooból vagy éppen Dr. Robert Chase a Doktor Houseból...lehetne sorolni:)





Márk

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése